postup:

Aby se nám koláček správně vydařil, je nutné dodržet přesný postup a také teplota přísad je velmi důležitá.

Máslo dáme před přípravou rozpustit, ale musí být vychlazené, když s ním pracujeme, stejně dobře vychlazené musí být i mléko.

Je dobré, když jsou žloutky pokojové teploty a bílky naopak vychlazené.

Žloutky spolu s cukrem ušleháme do pěny. Hmota by měla zdvojnásobit svůj objem.

Postupně přidáváme rozpuštěné máslo, mléko a vanilkové aroma.

Za stálého šlehání do směsi vmícháme i mouku. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh a postupně ho ručně vmícháme do žloutkové hmoty.

Těsto má tekutou konzistenci. Teď už stačí jen vylít ho na plech, který jsme si předtím vymastili a vysypali moukou.

Těsto vložíme do vyhřáté trouby na 175 stupňů a pečeme asi 40 minut.

Zákusek je připraven, když je na vrchu zlatavý (mohou se objevit i praskliny).

Nebojte se, pokud se vám střední část zdá tekutá, zákusek během chladnutí zhoustne a bude přesně takový, jaký má být.

Když zákusek vychladne, vložíme do ledničky a podáváme ho dobře vychlazený.