Postup:

Cibuli nakrájejte na tenké půlkolečka a osmahněte ji na pánvi. Smažte dozlatova a nechte vychladnout. Brambory nakrájejte na tenké plátky a uvařte je v hrnci s vodou. Vařte je do měkka, pak je naběračkou vydlabejte nebo nechte okapat. Dbejte však na to, aby voda z brambor neodtékala. Brambory vložte do mísy a rozmačkejte je nebo rozmělněte na kaši. Do kaše přidejte trochu bramborové šťávy, aby bylo pyré řídké. Přidejte sůl, cukr, sušené droždí a osmaženou cibuli. Můžete přidat i další koření podle vlastního výběru.

Vše dobře promíchejte a začněte do těsta přidávat prosátou mouku. Těsto vymíchejte dohladka, mísu zakryjte potravinovou fólií a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě. Těsto vykyne asi na dvojnásobek původní velikosti. Pečeme ve vymaštěné kulaté formě na koláč nebo uděláme větší placky, které položíme na plech vyložený pečicím papírem a nakrájíme na několik dílů. Palačinky potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky nebo jinými semínky dle vlastního výběru; pečte v troubě předehřáté na 180 °C 30-35 minut.