postup:

Vajíčka si vyšleháme s cukrem do pěny. Za stálého šlehání přilijeme mléko. Postupně přidáváme prosátou mouku. Nakonec metličkou přimícháme prášek do pečiva. Plech si vyložíme pečícím papírem a vlijeme do něj těsto. Upečeme.

Nyní si připravíme krém. Kondenzované mléko nalijeme do hrnce. Přidáme kysanou smetanu, bílou čokoládu a sušené mléko. Vše spolu dobře promícháme a na mírném ohni spolu za stálého míchání povaříme, dokud krém nezhoustne. Potom ho přelijeme do mísy, necháme vychladnout, přikryjeme a necháme mírně ztuhnout.

Připravíme si nutellový krém. Do hrnce vlijeme kondenzované mléko. Přidáme smetanu, kakao, nalámanou čokoládu a lískovo-oříškovou pomazánku. Za stálého míchání uvaříme krém, necháme jemně vychladnout, přikryjeme a necháme trochu ztuhnout.

Korpus si překrojíme na dvě poloviny. Do formy ve které jsme korpus pekly si dáme fólii a na to položíme první polovinu korpusu.

Pokapeme sirupem, který jsme si připravili z vody, kondenzovaného mléka a sušeného mléka.

Na to navrstvíme první krém a do hladka rozetřeme.

Na to navrstvíme nutellový krém a opět dobře rozetřeme.

Přikryjeme druhou částí korpusu, který ale otočíme naopak proříznutím stranou nahoru. Opět jemně pokropíme sirupem.

Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme odpočívat do lednice na 3 hodiny. Po třech hodinách koláč pomocí fólie vyklopíme z plechu. Z vrchní strany sundáme pečící papír a ozdobíme šlehačkou, nebo jemnou vrstvou nutelly.

Šlehačku natřeme kolem celého koláče a vyhladíme. Nechte ztuhnout a podávejte. Dobrou chuť.

Zdroj:Tojenapad.sk