Jeanette milovala mořské plody, zejména ústřice. Nevěděla, že syrové nebo nedostatečně tepelně upravené mořské plody můžou obsahovat bakterie rodu Vibrio (můžou způsobit žaludeční těžkosti nebo celkovou sepsi organismu).

Pokud si i vy občas dopřejete ústřice, nezapomínejte, že jsou čerstvé jen prvních 10 dnů ode dne jejich vylovení. Ujistěte se, že ústřice leží vypuklou částí dolů – jsou tedy po celou dobu namočené v mořské vodě, která pro ně představuje jejich přirozené prostředí. Vůně ústřic by měla být příjemná, v opačném případě může dojít k otravě. Ústřice se vždy konzumují syrové, proto si musíte dávat pozor.

Mořské plody jsou zdravé a také nám můžou pomoci zhubnout. Pamatujte, že při konzumaci ústřic, krevet nebo kalamářů musíte dávat pozor na kvalitu a čerstvost produktů.

Zdroj:Woman dies after contracting flesh-eating bacteria from oysters