Postup
- Sušenkový koláč začínáme krémem. A to tak, že nejprve začnete želatinou, kterou dáte do vody, kde ji necháte takzvaně nabobtnat. Zde doporučujeme pokračovat přesně podle návodu na želatině.
- Druhou fází přípravy krému je ta, že vezmete smetanu a začnete ji společně s cukrem míchat v misce. Buď ručně, nebo můžete použít i kuchyňský mixér, který ale zapněte spíše na pomaleji otáčky.
- Dále již stačí obě dvě složky propojit. Nalijte želatinu do smetanového základu a vše velmi důkladně promíchejte na požadovanou krémovitou konzistenci.
- Sušenkový koláč podle našeho receptu je unikátní tím, že se nepoužívají velké sušenky, ale ty malé. A klidně se může jednat o slanou variantu. Není to problém.
- Požadované množství sušenek budete vměšovat do vašeho krému. Zde už mixér nepoužívejte, protože byste měli používat jen ruční nástroje. A to velmi opatrně.
- Když je vše smíšené, vezmete si formu a do ní vložte potravinovou fólii. Do takto připravené formy přesuňte krém a sušenky.
- Nyní je třeba vše obalit potravinářskou fólií, aby vršek dortu není. Dejte ho do lednice zhruba na 30 – 60 minut, aby se důkladně ochladil.
- Když má dort požadovanou teplotu, vyjměte ji a můžete vyklopit na podnos. Nyní oceníte to, že jste použili potravinovou fólii, která vše usnadní ..
- Na závěr už stačí jen kakao, kterým svou nepečené dobrotu jednoduše posypete a tím je připravena k servírování.
Viz videonávod:
Máme hotovo.
Přejeme Vám dobrou chuť.
zdroj: retete-usoare.eu