2. Prevence hypertenze a hemoroidů

Chcete -li zapomenout na nepříjemné příznaky těchto nemocí, musíte jíst proso pokrmy 3krát týdně a také 1 polévkovou lžíci. l obilovin ráno a večer. Jáhly jsou dědictvím našich prarodičů, kteří je znali a rádi vařili. Zkuste do svého jídelníčku zařadit kulish (polévku s bramborem a jáhly), jáhlovou kaši a zelí. Proso normalizuje krevní tlak a je také dobré pro všechny orgány vylučovacího systému a gastrointestinálního traktu.

3. Podporuje hubnutí

Kalorický obsah prosa je menší než u pohanky! Trochu více než 100 kcal na 100 g. To znamená, že sníte -li 3 talíře této kaše denně (bez doplňků), nebudete mít hlad, ale je nepravděpodobné, že byste překonali minimální denní práh – 1 000 kcal denně. Méně už lze považovat za hladomor.

Jáhlová kaše navíc na rozdíl od jiných obilovin nevyvolává skok v krevním cukru, a to je jeden z důvodů vzniku přebytečných kil. Existuje univerzální „koktejl“ na hubnutí z prosové vody:

100 g jáhel dobře opláchněte a poté zalijte 200 ml vody při pokojové teplotě. Odstraňte cereálie rukama, dokud voda nezbělá. Pijte všechno najednou – tento nástroj zlepšuje metabolismus.

4. Prevence ledvin

Proso pro ledviny je nejlepší spojenec. Cereálie, pokud víte, jak ji používat, z nich postupně odstraňuje písek a kameny.

K léčbě ledvin naplňte polovinu třílitrové nádoby jáhly, navrch nalijte vroucí vodu a nechte jeden den vyluhovat. Pijte tento obilný nálev postupně po celý další den. Zmírňuje zánět, zlepšuje filtraci.

Vlastnosti prosa mohou být úžasné. Například výrazně snižuje kyselost v žaludku a je to tyčinka se dvěma konci: lidé s nedostatkem kyseliny by ji neměli jíst, ale každý, kdo má pálení žáhy, může místo pilulky sníst pár lžiček vypraného prosa.

V Americe se tomu říká komplexní alkalický protein. Ve skutečnosti může nahradit maso (ano, jáhly jsou bohaté na bílkoviny). V mase je tedy hodně solí a z krupice bude trvalá výhoda.

A zrna prosa bojují s únavou a podrážděností. Opatrnosti by měli věnovat pouze ti, kteří mají problémy se štítnou žlázou: proso zasahuje do metabolismu jódu v těle. Existuje pouze otázka osobní nesnášenlivosti, ale protože je tato obilovina považována za téměř hypoalergenní, je její pravděpodobnost extrémně malá.

Informace jsou určeny pouze pro vzdělávací a vzdělávací účely a nenahrazují odbornou lékařskou pomoc, diagnostiku ani léčbu. Tento materiál nemá žádný vědecky prokázaný terapeutický účinek. Vždy se poraďte se svým lékařem o jakýchkoli otázkách, které byste mohli mít ohledně svého zdraví.

Jak často vaříte tuto kaši?

Zdroj.otozh.ua