„Nebudeme dělat nikomu reklamu, ale kupovat vodu z výšky, kde není moc průmyslu, kde se voda filtruje z dešťové vody z nebe. Ta voda prochází zemí a horninami a dostáváme vodu s nízkým obsahem minerálů. „Nedělej to z nulové výšky,“ řekl.

Jedna složka balené vody je nebezpečná především pro lidi, kteří mají běžný zdravotní problém, tedy kardiovaskulární onemocnění. Když se podíváte na etiketu, na které jsou ingredience, uvidíte obsah sodíku a ten nesmí překročit určitou hodnotu.

„Cesmovac je bezpečný, mikrobiologicky a chemicky, ale lahvový je vynikající!“ Pokud má až 50 miligramů sodíku na litr, nezvýší vám sodík v krvi. Podívejte se na štítek, může až 50 miligramů. Je to doporučení všude, dokonce i pro miminka. Vody s vysokým obsahem sodíku máme bohužel více, ale v supermarketu jsou i takové, které mají snížený obsah. Podívejte se nyní na štítek. „Vysoký obsah sodíku je nebezpečný zejména pro pacienty se srdcem,“ řekl.

Vody s vysokým obsahem sodíku bychom měli pít pouze při velké fyzické aktivitě, abychom kompenzovali sůl, kterou ztrácíme pocením.

Je zdravé pít kyselou vodu ráno ke kávě?

„Ráno se probudíme, máme vzrušení celého organismu včetně žaludku, který vylučuje hodně kyselin. Potom žaludek pracuje „naprázdno“, bez velkého množství jídla, pokud jste nesnídali. Pokud si dáte zásaditou vodu s velkým množstvím bikarbonátu, neutralizujete tuto kyselinu a pak získáte plný účinek kávy. „Nepijte víc než dvě sklenice a pak přejděte na vodu s nízkým obsahem minerálních látek,“ řekl.

Měla by se voda chladit, zvláště v horkých dnech?

„Voda neztratí své vlastnosti a přírodní voda má teplotu kolem osmi stupňů. S vodou z lednice to bude podobné, nechte ji chvíli venku a volně pijte, bude to mít dobrý vliv na trávení,“ řekl.

A když vodu „nemáme rádi“?

„Když vypijete litr mléka, spolknete 850 mililitrů vody. Stačí vyměnit vodu za mléko, džusy jsou plné cukru, ovoce možná vyrostlo někde, kde je hodně těžkých kovů, nevíte, kde vyrostlo ovoce, ze kterého byl džus vyroben,“ řekl.

Zdroj:fav0rit77